ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
© 2024 THE WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. Karamitros | All rights reserved
GR
EN
FR
scroll

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ & ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ

Ένα τοπίο με εμβληματική ομορφιά, ένα αληθινό παραμύθι και άνθρωποι που αφηγούνται την ιστορία τους, από τον Μεσαίωνα έως τις μέρες μας, μέσα από την Τέχνη του Κρασιού.

Καστανιές και βελανιδιές «βάφουν» τον ορίζοντα του ματιού. Η «Κοιμωμένη των Αγράφων» – η θρυλική γυναικεία μορφή που, αν κλείσεις λίγο τα μάτια, σχηματίζεται στην οροσειρά των Αγράφων – ρίχνει τη σκιά της στον κάμπο.

Σκεπάζει τα μικρά χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στη φιλόξενη αγκαλιά της και τα προστατεύει από τους κατακτητές.

Άνθρωποι μεγαλωμένοι με ουρανό και χώμα, με πρόσωπα και χέρια αργασμένα από την σκληρή δουλειά, με πρωινά νοτισμένα απ’ τη βροχή, με μεσημέρια καυτά από τον ήλιο.


ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ

Σ΄ αυτήν την φιλόξενη  αγκαλιά βρίσκεται φωλιασμένος ο Μεσενικόλας.

Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ιστορία, προικισμένο με μία αναπάντεχη κληρονομιά: ένα γοητευτικό παραμύθι. Το παραμύθι αυτό δεν αρχίζει με το «Μια φορά και ένα καιρό» αλλά με έναν ερχομό. Αυτόν του Monsieur Nicolas (Μεσιέ Νικολά), ενός Φράγκου ευγενικής καταγωγής που βρέθηκε στην περιοχή το 1455, μετά τη διάλυση του Τάγματός του. Σε αυτό το χωριό, μαγεμένος από το τοπίο, έστησε τη νέα του ζωή. 

Ο Monsieur Nicolas έφερε μαζί του τη γαλλική οινική κουλτούρα και την αγάπη του για την καλλιέργεια της αμπέλου.

Αυτή τον οδήγησε στο να αναπτύξει συστηματικά την αμπελουργία στην περιοχή και να αναδείξει την ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα», μια μοναδική ποικιλία, που υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή αυτή.

Ο απλός κόσμος στη συνέχεια έδωσε το όνομά του, παραφράζοντάς το από «Μεσιέ Νικόλα» σε «Μεσενικόλα», στο χωριό αλλά και στην ποικιλία, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στην παραγωγική ανάπτυξη και οινική ιστορία της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

This web site uses cookies. By continuing to use this site you accept our use of cookies.

Συμφωνώ Περισσότερα