ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
© 2025 THE WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. Karamitros | All rights reserved
GR
EN
FR
scroll

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

ARISTOCRAFT

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΜΗΤΡΟ

Χειμώνας του 1944. Το χιόνι πέφτει αθόρυβα και σκεπάζει με σπουδή όλη τη γη. Η νύχτα έχει τυλίξει με το πέπλο της τα πάντα και το φεγγάρι μάταια προσπαθεί να σκίσει την σκοτεινιά. Στο μικρό ορεινό χωριό τα τζάκια καίνε και τα κούτσουρα σκορπάνε θρυαλλίδες.

 

Στο σπιτικό του Γιώργου Καραμήτρου επικρατεί αναστάτωση. Όλοι περιμένουν με αγωνία το μωρό που αργεί. Κάτω στο κελάρι, ο Γιώργης περιμένει και αυτός τα νέα. Περνάει το χέρι του πάνω από τα βαρέλια, νιώθει το τσίπουρο που περιμένει υπομονετικά...

 

Το κλάμα του μωρού ακούγεται δυνατά και σχεδόν τον τρομάζει. Η πόρτα ανοίγει και ένα γελαστό πρόσωπο φανερώνεται. «Να σου ζήσει κυρ-Γιώργη: αγόρι!».

 

Ένα δάκρυ κύλησε στο σκαμμένο πρόσωπο, τα τρεμάμενα χέρια βρήκαν κι έδωσαν τα συχαρίκια. Η πόρτα έκλεισε και το βαρέλι με το τσίπουρο άνοιξε, το ποτήρι γέμισε και υψώθηκε προς τον ουρανό. «Να ζήσεις γιέ μου, σαν τα ψηλά βουνά!» είπε δυνατά και ήπιε μια μεγάλη γουλιά...

 

 

Ένα μοναδικό απόσταγμα από στέμφυλα της ποικιλίας Μαύρο Μεσενικόλα που ευδοκιμεί αποκλειστικά στην αμπελουργική ζώνη του Μεσενικόλα Καρδίτσας. Ωριμάζει σε γαλλικά δρύϊνα βαρέλια για τρία χρόνια και εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

 

Η διαδικασία της παλαίωσης προσδίδει στο ήδη εξαιρετικό τσίπουρο φίνα αρώματα και έντονη επίγευση.

 

Πίνεται σκέτο σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ποτήρι ειδικό για αποστάγματα ως χωνευτικό επιδόρπιο. Μπορεί επίσης να αποτελέσει τη βάση για πολλά cocktails.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Μαύρο Μεσενικόλα 100%
ΤΥΠΟΣ: Παλαιωμένο Απόσταγμα από Στέμφυλα
ΑΡΩΜΑ: Φρούτα του δάσους και εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί και μαύρη σοκολάτα, καπνός και βανίλια.
ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια επιμελούνται για τρία χρόνια την ωρίμανσή του.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρουμε στους 10-12 °C.
Διατίθεται σε φιάλες των 700ml.

This web site uses cookies. By continuing to use this site you accept our use of cookies.

Συμφωνώ Περισσότερα