ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
© 2025 THE WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. Karamitros | All rights reserved
GR
EN
FR
scroll

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

TRÉS SNOB.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

Η ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα» που χάρη σε έναν Γάλλο Ευγενή, τον Monsieur Nicolas, διασώθηκε και παραδόθηκε στους σημερινούς οινόφιλους, γυρνάει στις «ρίζες» της.  

 

Ένα αφρώδες κρασί που η διαδικασία της παραγωγής του ξεκινά με πρώϊμο τρύγο, περνάει από παλαίωση δύο χρόνων σε Γαλλικό δρύϊνο βαρέλι και καταλήγει στην ζύμωση μέσα στη φιάλη με γύρισμα με το χέρι, για 6 μήνες.

 

 

Τα κρασιά που παράγονται με αυτό τον τρόπο είναι τα πιο ακριβά αλλά και τα πιο εκλεπτυσμένα καθώς αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα από την παλαίωση στο βαρέλι και τη δεύτερη ζύμωση και την ωρίμαση στην φιάλη. Οι φυσαλίδες είναι οι πιο διαρκείς και λόγω του χρόνου ενσωματώνονται στο κρασί καλύτερα από κάθε άλλη μέθοδο.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Μαύρο Μεσενικόλα
ΤΥΠΟΣ: Αφρώδης Οίνος Ροζέ Ξηρός
ΧΡΩΜΑ & ΑΡΩΜΑ: Λαμπερό ροζέ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες , με λεπτές φυσαλίδες που παραμένουν επίμονα στο ποτήρι σας. Η απόλυτη έκπληξη στη μύτη. Αρώματα μήλου και φράουλας που συνοδεύονται από οξύτητα «τόσο όσο» και τα αυτολυτικά αρώματα της ζύμωσης στη φιάλη. Ζύμη, φρυγανισμένο ψωμί και ξηροί καρποί σε ένα κρασί που τιμά την Γαλλική του «ανατροφή» και τον κόπο των δημιουργών του.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 6-8°C και συνοδεύει εξαιρετικά και καθόλου “Snob” πιάτα της Ελληνικής κουζίνας .
Διατίθεται σε φιάλες των 750ml.

This web site uses cookies. By continuing to use this site you accept our use of cookies.

Συμφωνώ Περισσότερα